Pensii Private


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

VIDEO: Vesti bune pentru pensionarii din sistemul public in 2015


"Anul 2015 incepe cu vesti bune pentru pensionari: majoram valoarea punctului de pensie cu 5%, chiar din luna ianuarie. De asemenea, pensionarii anului 2011 si 2012 vor primi, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, intr-o singura transa, sumele aferente aplicarii indicelui de corectie pentru anii in care s-au pensionat," a declarat Ileana CIUTAN, Presedinte al Casei Nationale de Pensii Publice pentru XPRIMM.

Ea a explicat ca, odata cu adoptarea, la sfarsitul anului precedent, a legilor bugetului public si bugetului de asigurari sociale, a devenit posibila nu numai majorarea punctului de pensie inca din prima luna a anului 2015, dar si realizarea acesteia la un nivel superior cu circa jumatate de punct procentual celui rezultat din calculele efectuate potrivit legii pensiilor, in conditiile in care calculele au aratat ca exista resursele necesare pentru acest demers.

Ileana CIUTAN a mai spus ca in 2015 parametrii standard de pensionare pentru barbati ating nivelul final stabilit prin lege - varsta de 65 de ani, pentru un stagiu de cotizare de 35 de ani -, in timp ce pentru femei procesul de actualizare a acestor parametri va continua pana in 2030, cand se va realiza o egalizare a stagiilor de cotizare pentru barbati si femei, iar varsta standard de pensionare a femeilor va fi de 63 de ani.

"Trebuie sa avem incredere in sistemul de pensiile publice, el fiind acela care asigura si va continua sa asigure sustenabilitatea la batranete a celei mai largi baze de cetateni. Introducerea alternativei administrarii private a unei parti din contributii este de data recenta in Romania, primele contributii platindu-se abia in 2008, dar ea creaza perspectiva adaugarii, in jurul orizontului anului 2030, a unui venit suplimentar pentru cei ce se vor pensiona atunci. Dezvoltarea pe scara mai larga a pensiilor facultative si a celor ocupationale ar putea adauga alte venituri care sa ofere viitorilor pensionari un trai mai bun", este perspectiva creionata de Ileana CIUTAN, pe termen lung, pentru sistemul de pensii din Romania.

Toate prezentarile si materialele video inregistrate cu ocazia Conferintei Nationale de Pensii Private sunt disponibile aici.

Editia 2015 a Conferintei Nationale de Pensii Private, organizata in parteneriat strategic cu APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania -, si cu sprijinul CFA Romania, a avut loc in 19 ianuarie, la Palatul Parlamentului.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 21.01.2015

Cele mai recente stiri:
» Dan ARMEANU, ASF: Fondurile de pensii private reprezinta o sursa importanta de capital
» Numarul pensionarilor a scazut cu 17.000 in T1 2019. Cat a fost pensia medie?
» Cati romani economisesc intr-un fond de pensii facultative Pilon III?
» Pilon II: Activele nete ale fondurilor au avansat cu peste 21% in luna aprilie 2019
» APAPR: Noile modificari aduse OUG 114 privind pensiile private sunt un pas in directia buna
» Dragos GHEORGHE s-a alaturat echipei de Management a BCR Pensii
» Ministrul Muncii anunta ca, pana la Paste, 30 de mii de pensii vor fi majorate
» Numarul pensionarilor a scazut in 2018. Pensia medie a fost de 1.172 lei
» Modificari OUG 114: Guvernul amana pana la 31 mai aplicarea cerintei de capital suplimentar din Pilonul II
» Ponderea pensiilor private in PIB a crescut in 2018. Care e valoarea medie a unui cont din Pilonul II?


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva