Inapoi la www.pensiileprivate.ro
XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Nr. 98, 14 iulie 2010
by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | EXTERNE | EVENIMENTE | ANALIZA | VA RECOMANDAM

Buletinele de stiri XPRIMM Pensii intra, de astazi, in vacanta. Cu speranta ca la reluarea editiilor noastre saptamanle va vom intampina cu vesti bune, va dorim o vacanta cat mai placuta!
Urmatoarea editie va fi difuzata miercuri, 18 august 2010.

EVENIMENTE

Conferinta Nationala de Pensii Private
11 Octombrie 2010
Palatul Parlamentului
Sala "Drepturile Omului"
Organizator: Media XPRIMM

5th European Pension Funds Congress
16 Noiembrie 2010
Congress Center Messe Frankfurt
Organizator: EFRP
Partener media: Revista PRIMM
Detalii si inscriere: Maleki Group
TOP STIRI

Incertitudinea pensiilor de stat aduce in atentia guvernantilor beneficiile sistemului privat

"Va fi absolut necesar un sistem de deductibilitati foarte solid pentru pilonul III de pensii si pentru sanatate, astfel incat toti sa fie incurajati sa se gandeasca la pensii si asigurari private, pentru ca sistemele statale de sustinere si protectie sociala vor fi tot mai greu de facut functionale. Cel putin noua generatie trebuie orientata spre sistemul privat, sa apeleze la asigurare medicala in loc sa astepte medicamente compensate", afirma Sebastian VLADESCU, in interviul acordat ZF. Declaratia Ministrului de Finante a survenit intr-un moment in care pensiile de stat se confrunta cu un val de incertitudini fara precedent si care in urma cu nu prea mult timp ar fi parut de neconceput. Ea lasa putin loc de comentarii, dar indica posibilitatea aparitiei unei nesperate schimbari de paradigma la nivel de stat, care sa vizeze prioritizarea pe pensiile private. Continuare


Cum sta piata de pensii private la jumatatea anului?

CSSPP a publicat, de curand, datele aferente primului semestru din 2010. Potrivit acestor situatii statistice, Pilonul II de pensii private obligatorii numara 5,06 milioane de participanti si un volum al activelor in administrare de 3.379,4 milioane lei. Fata de luna decembrie 2009, acesti parametri reprezinta o crestere cu 3% a numarului de participanti si un plus de aproape 42% in ceea ce priveste activele administrate. Continuare

ING
AEGON Pensii Private
GENERALI Fond de Pensii

ANALIZA

STIRI EXTERNE

Impozitarea pensiilor: practici internationale

Un subiect care a starnit zilele acestea vii controverse este cel al impozitarii pensiilor. Numeroase argumente pro si contra, proiectii financiare, consideratii sociale etc. au umplut ecranele televizoarelor si paginile de ziar.
In cautarea raspunsurilor, practica internationala in acest domeniu poate oferi repere solide. O analiza generoasa si excelent fundamentata pe aceasta tema a fost publicata in urma cu o saptamana de Andreea PAUL (VASS), Consilierul personal pe probleme de economie al Premierului Emil BOC - semn ca Executivul, la cel mai inalt nivel, cauta in continuare solutii de reducere a masivului deficit al pensiilor de stat.
Analiza arata practica europeana si globala in domeniul impozitarii pensiilor - statele unde impozitarea este aproape zero, ca in Romania, fiind exceptii rare.
Continuare

POLONIA: Pilonul II continua recuperarea cu un randament de 2,6% in S1

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) din Polonia, cea mai reprezentativa piata de profil din regiune, au inregistrat un randament mediu de 2,6% pe primul semestru si unul de 13,1% in ultimul an, potrivit datelor publicate de autoritatea de reglementare si supraveghere a pietei, KNF. Activele fondurilor de pensii s-au apropiat de 47 miliarde euro, iar numarul de participanti de 14,7 milioane. Astfel, Pilonul II polonez a parcurs cu bine perioada de caderi bursiere din lunile mai-iunie, cauzata de criza datoriilor publice europene si problemele monedei euro. Continuare

OECD: Activelor fondurilor de pensii reprezinta, in medie, 67,1% din PIB

La nivelul tarilor OECD, media ponderata a a participarii activelor fondurilor de pensii in PIB a crescut de la 60,3%, in 2008, la 67,1% la finele lui 2009, anunta editia de iulie a revistei PENSION MARKETS IN FOCUS, publicata de OECD. Recordul absolut in materie vine din Olanda, tara in care activele administrate de fondurile de pensii au cunoscut o crestere de peste 17 puncte procentuale anul trecut, atingand 1.028 miliarde USD. Continuare

VERIFICA-TI
   CONTUL DE PENSIE PRIVATA!

STATISTICI Pilon II


STATISTICI Pilon III


 » AEGON
 » ALICO
 » ALLIANZ-TIRIAC
 » AVIVA
 » BCR
 » EUREKO
 » GENERALI
 » ING

»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii obligatorii
»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii facultative

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana RADU

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2010 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici