Inapoi la www.pensiileprivate.ro
XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Nr. 72, 16 decembrie 2009
by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | EXTERNE | OPINII | EVENIMENTE | SEMNAL | VA RECOMANDAM | STATISTICI
Revista PRIMM

OPINII

Dr. Crinu ANDANUT
Presedinte APAPR,
CEO, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private

Fondurile de pensii private au obtinut randamente investitionale foarte atractive, de 4-5 ori mai mari decat rata inflatiei, dovada ca banii clientilor au fost investiti profitabil, dar si responsabil, in conditii minime de risc.
Pentru administratori, insa, 2009 a adus incertitudine si costuri suplimentare, astfel incat estimam ne vom recupera investitiile realizate si vom intra pe profit abia in jurul anului 2021. Continuare

EVENIMENTE

CEE Insurance & Pension Funds 2010
29 Ianuarie 2010
Varsovia, Polonia
Organizator: EastEuro Link
Brosura si detalii: apapr.ro
Click aici pentru detalii.

FORECAST 2010 - PRIMM
Asigurari&Pensii

21 ianuarie 2010 - pensii
Hotel BERTHELOT, Bucuresti
Organizator: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii

Gala Premiilor Pietei
Pensiilor Private - Editia a III-a

30 martie 2010
Hotel INTERCONTINENTAL, Bucuresti
Organizator: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii

Ziua Pensiilor Private
Editia a IV-a
27 mai 2010
Sinaia, Romania
Organizator: Media XPRIMM
Click aici pentru detalii.
TOP STIRI

A sosit vacanta ...

In prag de vacanta, redactia XPRIMM Pensii va ureaza sarbatori fericite! Si va transmite numai ganduri bune pentru 2010!
Dupa aceasta ultima editie a anului 2009, vom reveni, din 13 ianuarie 2010, pentru a va sta in continuare alaturi cu cele mai proaspete informatii de specialitate.
Atentie, insa ... chiar daca noi intram in vacanta, operatorii din domeniu si comisia de supraveghere se vor afla continuu "la post", astfel incat atat administratorii fondului dumneavoastra de pensii, cat si CSSPP vor putea fi contactati in permanenta.


Pilon II - pensii private obligatorii: cum au investit fondurile in luna noiembrie 2009

Inscriindu-se in trendul general din acest an, investitiile fondurilor de pensii private obligatorii (Pilon II) au pastrat un caracter conservator si in luna noiembrie, cu o expunere relativ redusa pe instrumentele financiare cu venit variabil si o pondere consistenta in portofoliu a titlurilor de stat. Astfel, in portofoliul agregat al pietei de Pilon II, ponderea actiunilor era, la 30 noiembrie, de 8,87%, in timp ce titlurile de stat reprezentau 61,84% din totalul activelor investite. Continuare

Pilon III - pensii private facultative: cum au investit fondurile in luna noiembrie 2009

Fondurile de pensii private facultative au mentinut o politica investitionala prudenta si in luna noiembrie, astfel incat, cu exceptia plasamentelor in actiuni, care s-au mentinut la un nivel de cca. 12% din portofoliu, toate celelalte clase de insrumente financiare cu venit variabil si-au redus usor prezenta in favoarea unei usoare cresteri a investitiilor in titluri de stat. Continuare

BCR Asigurari de Viata
AIG Life
GENERALI Fond de Pensii

SEMNAL

STIRI EXTERNE

Nu afectati pensiile private de maine pentru a "pansa" pensiile publice de azi

"Oricat de severa este criza economica globala actuala, efectele acesteia palesc in comparatie cu criza demografica pe care lumea va trebui sa o infrunte in urmatoarele decenii. Adevarata criza n-a sosit inca, iar numele ei este criza demografica si a pensiilor", afirma specialistii Bancii Mondiale, intr-un raport publicat recent: "Pensions in Crisis: Europe and Central Asia Regional Policy Note". Continuare


CEHIA: a doua reforma a pensiilor in pragul ratarii?

Deputatii Partidului Social Democrat din Cehia au cerut retragerea proiectului de lege depus de guvernul anterior, de centru-dreapta, cu privire la reformarea suplimentara a sistemului de pensii din Cehia. Proiectul in discutie propunea o serie de modificari parametrice ale pensiilor publice, dar si reformarea componentei private facultative si introducerea Pilonului II. Desi nu exista inca un raspuns oficial la aceasta cerere, opozitia social-democratilor, precum si unele nemultumiri exprimate de reprezentantii echipei tripartite (guvern-patronate-angajatori) care are ca sarcina mentinerea pacii sociale, ar putea opri "in fasa" proiectul de reforma a pensiilor. Continuare


VA RECOMANDAMVERIFICA-TI
   CONTUL DE PENSIE PRIVATA!

STATISTICI Pilon II


STATISTICI Pilon III


 » AEGON
 » AIG
 » ALLIANZ-TIRIAC
 » AVIVA
 » BCR
 » EUREKO
 » GENERALI
 » ING

»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii obligatorii
»Numarul participantilor
»Active nete administrate
»Valoarea unitatii de fond
»Investitiile fondurilor


COMPARA...
» Fondurile de pensii facultative

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana RADU

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2009 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici