Pensii Private


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 
Stiri

Inapoi

Liviu DRAGNEA: Nationalizarea pilonului II - "fake news". Conducerea ASF va fi demisa


Presedintele PSD Liviu DRAGNEA a afirmat miercuri seara, la Sinteza zilei, de la Antena 3, ca stirea potrivit careia Guvernul Grindeanu intentioneaza sa nationalizeze sistemul de pensii private - Pilon II din Romania este una falsa, aratand ca ea a plecat de la Presedintele ASF, Misu NEGRITOIU.

"In ceea ce priveste acest scandal, un fake de fapt, despre nationalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Misu NEGRITOIU, care este Presedintele ASF, care stie foarte bine ca in foarte scurt timp Parlamentul va demite toata conducerea ASF pentru ca ceea ce se intampla acolo e foarte grav si au de suferit clientii romani si asiguratii romani. Guvernul Romaniei ar trebui sa ceara explicatii Ambasadei Olandei si de la Guvernul Olandez, pentru ca ceea ce a facut aceasta companie de asigurari in Romania poate sa faca eventual intr-o colonie (NN Pensii - n.red). Nu poti sa pornesti un asemenea scandal din nimic. E de nepermis", a mai spus DRAGNEA.

Liviu DRAGNEA a precizat ca va cere in Parlament demiterea intregii conduceri a ASF, atat ca urmare a acestui scandal, cat si ca urmare a problemelor pe tema RCA.

La randul sau, Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat miercuri dupa-amiaza, 12 aprilie 2017, ca a luat act de declaratiile din ultima vreme care au facut referire la o asa zisa nationalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care insa nu le impartaseste.

"Nu au fost si nu sunt discutii oficiale pe acest subiect", subliniaza ASF in comunicatul transmis. "De aceea, pozitia recenta a societatii NN Pensii, care a avut o interventie in spatiul public pe aceasta tema, este excesiva si neavenita. Nu pot fi introduse subiecte in discutia cu consumatorii pe baza unor zvonuri sau declaratii politice", mai precizeaza Autoritatea in document.

Recent, Fondul de pensii administrat de NN si-a anuntat clientii ca au existat discutii in spatiul public despre o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private si le recomanda sa se informeze despre contextul pietei. Un comunicat al companiei precizeaza: "Conținutul scrisorii trimise de NN Pensii catre clienții sai este unul exclusiv informativ si acesta nu reprezinta un avertisment. Nevoia acestei informari a venit ca raspuns la solicitarile de clarificare din partea clienților nostri provocate de discuțiile publice din ultima perioada cu privire la viitorul sistemului de pensii". In fapt, scrisoarea transmisa clientilor face parte din fluxul normal de comunicari transmise lunar clientilor NN Pensii, continand informatii asupra contului personal de pensie. Comentand afirmatiile publice ale reprezentantilor autoritatilor, NN Pensii afirma: "Apreciem faptul ca, prin declaratiile facute, atat Ministerul de Finante, cat si Autoritatea de Supraveghere Financiara au avut un punct de vedere ferm cu privire la sustinerea sistemului de pensii administrate privat. Aceste declaratii sunt imbucuratoare, cu atat mai mult cu cat consideram ca aportul fondurilor de pensii private in sustinerea dezvoltarii economiei nationale poate creste semnificativ".

In Pilonul II, valoarea totala a activelor nete inregistrata la sfarsitul anului trecut de fondurile de pensii administrate privat a fost de 31,47 miliarde de lei (6,93 miliarde de euro), ritmul anual de crestere fiind de 27,53%. La sfarsitul lunii decembrie a anului trecut erau inregistrati, in sistemul pensiilor administrate privat, 6,8 milioane de participanti.


CITITI PE ACEEASI TEMA:
ASF: Nu au fost si nu sunt discutii oficiale despre nationalizarea Pilonului II
Sustinere pentru dezvoltarea sistemului de pensii private

Editor: Andreea RADU | Publicat pe 13.04.2017

Cele mai recente stiri:
» BCR Pensii plafoneaza comisionul din contributiile la Pilonul III la cel mult 2 lei
» Criza demografica obliga statele lumii sa isi revizuiasca sistemele publice de pensii
» CNPP: 4,7 milioane de pensionari la finalul lui 2017
» Pensia medie lunara a crescut cu 8,2% in al treilea trimestru din 2017
» Activele acumulate in Pilonul de pensii private vor depasi in 2018 pragul de 10 miliarde euro
» Fondurile de pensii au nevoie, cat mai curand, de largirea spectrului investitional
» Contributia medie a participantilor la Pilonul II de pensii a urcat la 5.587 lei la sfarsitul lunii septembrie 2017
» CFA Romania: Reducerea contributiei la Pilonul II de pensii pune in pericol bunastarea romanilor
» AURSF: Scaderea contributiei la Pilonul II va reduce pensiile unui numar extrem de mare de participanti
» Guvernul a redus contributia la Pilonul II de pensii private la 3,75%


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

CASCO IEFTIN

SAFETY CREDITCopyright 2018 (c) pensiileprivate.ro
powered by Media XPRIMM
Pensii Private