Pensii Private


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Fonduri de pensii administrate privat

Inapoi

ING Fond de Pensii


grad de risc mediu

ING Fond de Pensii a fost prima companie autorizata ca administrator de fonduri de pensii private obligatorii, adaugand astfel un nou produs la oferta destinata clientilor sai. Acesta a fost special conceput pentru a va oferi suport pentru o batranete linistita.

ING Fond de Pensii indeplineste cele patru caracteristici cheie ale unui furnizor profesionist de pensii:

  • putere financiara deosebita
  • experienta relevanta in pensii
  • oferta avantajoasa pentru clienti
  • reputatie solida

Atat prospectul schemei de pensii administrate privat ING, cat si actul individual de aderare atasat prospectului au fost aprobate si avizate in luna august 2007.

Actionarii societatii ING Fond de Pensii sunt ING Continental Europe Holdings BV, cu o cota de participare la capitalul social de 99,999995% si ING Asigurari de Viata S.A care detine diferenta din cota mentionata anterior.

Investitiile fondului vor tinti urmatoarea structura:
- 30% valori mobiliare, obligatiuni emise de autoritatile publice locale, instrumente ale pietei monetare si titluri emise de organisme de plasament colectiv

- 70% titluri de stat, inclusiv instrumente asimilate acestora ca, de exemplu, Banca Mondiala sau Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare din care:

  • Titluri de stat (emise de guvernele Romaniei si UE) - 67%
  • Titluri de stat (emise de guvernele SUA, Canada, Japonia) - 1%
  • Obligatiuni ale organismelor straine, neguvernamentale - 2%

Experienta ING Grup in domeniul pensiilor
La nivel global, ING are peste 150 de ani de experienta si un numar de 75 de milioane de clienti in 50 de tari. La sfarsitul lui 2006, valoarea totala a activelor administrate prin intermediul fondurilor de pensii se situa la nivelul de 223 miliarde euro. ING se claseaza pe locul 13 in Topul Fortune Global 500, fiind cea mai puternica dintre institutiile financiare incluse in acelasi clasament. De asemenea, ING Group ocupa locul 81 in Top 100 Global Brands, cu o valoare de brand de 3.880 mil. USD.

Pe piata europeana, compania este unul dintre cei mai importanti furnizori pe segmentul de produse de viata si pensii, cu aproximativ 6 milioane de clienti. De exemplu, in Rusia, ING este cel mai mare administrator de fonduri de pensii private, avand o cota de piata de 65%. Alte tari in care grupul detine cote importante de piata includ Polonia - 23%, Republica Ceha - 12%, Ungaria - 14% ori Bulgaria cu 8%.

Despre fondul de pensii administrat privat ING


Publicat pe 19.10.2007