Pensii Private


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 
Stiri

Inapoi

Educatia financiara, o necesitate pentru Romania


In cadrul unui eveniment organizat, pe 27 aprilie, de BVB - Bursa de Valori Bucuresti s-a discutat problema lipsei de educatie financiara in randul populatiei, Romania aflandu-se pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste acest capitol. De asemenea, s-a discutat rolul Pilonului III (pensii facultative) pentru siguranta financiara in momentul iesirii din campul muncii.

"Educatia financiara este esentiala. Un studiu IMAS facut anul trecut in Romania a scos in evidenta ca doar 1 din 2 romani economiseste, iar din cei care fac acest lucru, jumatate din forma de economisire inseamna bani "la saltea" sau in conturi curente. Aceasta nu este cea mai buna forma de economisire", a declarat Lucian ANGHEL, Presedintele BVB. 

"Fiecare cetatean ar trebui sa se gandeasca care ar fi pensia privata pe care doreste sa o obtina intr-un an de zile dupa ce se pensioneaza. Ca sa obtinem acea pensie privata, pe langa pensia de stat pe care o va incasa, el trebuie sa stranga de 20 de ori mai multi bani decat acea suma anuala la care s-a gandit. Cati romani cunosc aceasta regula? Sunt o serie de calcule actuariale. Pentru ca femeile traiesc mai mult decat barbatii, ele ar trebui sa stranga chiar mai mult. Daca s-ar sti aceasta regula, atunci probabil ca romanii ar economisi mai mult in perioada vietii active", a mai adaugat Presedintele BVB. 

Bursa de Valori Bucuresti a organizat joi, 27 aprilie, ''Primavara investitionala'' - un eveniment care are rolul de a atrage atentia cu privire la importanta diversificarii investitiilor. La aceasta dezbatere au fost prezenti cei mai mari administratori de fonduri de pensii din Romania, cei care gestioneaza active de 33 miliarde de lei.

Evenimentul moderat de Lucian Anghel, Presedinte, BVB, a avut ca invitati pe Iulius POSTOLACHE, CEO, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private si Vicepresedinte APAPR si pe Corina CUCOLI, Director General, CertInvest Pensii. Acestia au discutat despre beneficiile pe care le ofera Pilonul III de pensii si de ce ar trebui ca romanii sa ia in calcul particparea la fondurile de pensii private.

Valoarea activelor totale aflate in administrare la nivelul intregului sistem de pensii private (Pilon II si Pilon III) a crescut pe parcursul anului 2016 atingand, la 31 decembrie 2016, 32,99 miliarde de lei (7,26 miliarde de euro), in crestere cu 27,16% fata de anul 2015.

Ponderea pensiilor private in Produsul Intern Brut a fost, la sfarsitul anului trecut, de 4,35% comparativ cu 3,64% in decembrie 2015, se arata in raportul publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).


Editor: Sabin VANA | Publicat pe 28.04.2017

Cele mai recente stiri:
» Pensia medie lunara a scazut in primul trimestru din 2018
» CNIPMMR sustine pastrarea contributiei la Pilonul II de pensii private obligatorii
» 10 ani de administrare efectiva pentru Pilonul II: 7,13 mil. participanti, 42,7 mld. lei active, 8,15% randament mediu anual
» Olguta VASILESCU: Pilonul II de pensii va deveni optional
» PensionsEurope cere Guvernului sa pastreze arhitectura sistemului de pensii private din Romania
» Companiile germane in Romania sustin mentinerea Pilonului II de pensii
» CCIFER: Pilonul II este singura forma reala de economisire care ofera garantia absoluta asupra contributiilor proprii
» Soarta pensiilor viitoare ale romanilor - un proiect anuntat in documente oficiale si semi-retractat in declaratii publice
» Mai multe organizatii fac APEL pentru pastrarea Pilonului II de pensii suplimentare
» Mediul de afaceri, ingrijorat de viitorul Pilonului II de pensii suplimentare


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

CASCO IEFTIN

SAFETY CREDITCopyright 2018 (c) pensiileprivate.ro
powered by Media XPRIMM
Pensii Private